Snow Almond
500 gm buttercup
1 1/2 cwn gula halus
- pukul sampai sedikit kembang
1 cwn serbuk badam
1 cwn susu tepung
1 cwn nestum original
- masukkan sekaligus dan kacau
1 cwn tepung jagung
Tepung gandum masukkan sedikit demi sedikit mengikut adunan doh.. doh pastikan lembut.
Bentukkan bulat dan bakar selama 20 min suhu 150c.. setelah masak sejukkan.
500 gm cokalt Dark Beryls
3 sudu besar chocolate butter ( untuk cairkan sedikit coklat bar)
Masak secara double boil..
Celup biskut yang telah masak ke dalam coklat cair dan gaulkan dengan serbuk roti putih.
- serbuk roti panaskan dalam oven terlebih dahulu pada suhu 100c selama 15 min..
Dapat dalam 3 balang kot..
Selamat mencuba
Resepi : Faizah Arzmi
masterchefMY
Like & Share ; Bakery Cookies Izali
Tiada ulasan:
Catat Ulasan